Möt författare

Sparbanken Rekarne stöder Deckardagen i Eskilstuna så att alla eskilstunabor kan få träffa årets deckarförfattare Lars Keppler, egentligen paret Alexandra och Alexander Coelho Ahndoril.

Deckardagen är ett samarrangemang mellan Mälardalens högskola och Svenska Deckarbiblioteket i Eskilstuna som bjuder Eskilstunaborna på en eftermiddag av samtal, föreläsningar och musikupplevelser kring kriminallitteratur.

De som medverkar är aktuella och framstående författare, kritiker, forskare och studenter. Förra årets gäst var bl a författaren Håkan Nesser.

Svenska Deckarbiblioteket i Eskilstuna har bl a en komplett samling av svenska detektivromaner och ett omfattande arkiv som de gärna ser att fler studenter och forskare från Mälardalens högskola utnyttjar. Akademin för utbildning, kultur och kommunikation har flera kurser där man kan läsa detektivromaner på svenska såväl som engelska, tyska och finska och samarbetar gärna med Svenska Deckarbiblioteket.

– Vi är glada att Sparbanksstiftelsen Rekarne även i år vill hjälpa oss att genomföra Deckardagen. Stiftelsen har under många år varit en stor bidragsgivare till högskolan, i både små och stora sammanhang, säger avdelningschef Thorsten Päplow på Akademin för utbildning, kultur och kommunikation.

– Deckardagen är ett annorlunda och intressant arrangemang och ett gott exempel på det samarbete som Mälardalens högskola har med sin omvärld, säger Hans Fridh, verkställande tjänsteman i Sparbanksstiftelsen Rekarne.

Aktuella artiklar

Länkar till nyheter om sparbankers och sparbanksstiftelsers samhällsinsatser

Warning: DOMDocument::load(http://app.meltwater.com/gyda/outputs/591ab790d9903a44ecb086e1/rendering?apiKey=552b7a7771eb35ecbe242db2&type=xml): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /storage/content/81/125681/sparbanksakademin.se/public_html/wp/wp-content/themes/sparbank/sidebar.php on line 47 Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "http://app.meltwater.com/gyda/outputs/591ab790d9903a44ecb086e1/rendering?apiKey=552b7a7771eb35ecbe242db2&type=xml" in /storage/content/81/125681/sparbanksakademin.se/public_html/wp/wp-content/themes/sparbank/sidebar.php on line 47